3 kommenttia artikkeliin ”Jos ei oo rahaa

  1. Mielenkiintoisia ajatuksia. Avasi miettimään, että näin ei varmaan ole kaikkien kotona ja ehkä minullakin on sellaisista taustoista olevia ystäviä, joille tekisi hyvä hahmottaa tämän kaltainen todellisuus. Ruoasta meillä ei koskaan säästetty, koska isäni on loistava kokki, mutta samalla tavalla ollessani köyhimmilläni vasta kotoa muuttaneena ensimmäisten vuosien opiskelijana lainasin äidilleni rahaa silloin tällöin ja söin itse kotona käytännössä vain noita samoja halvimpia hiilihydraatteja. Kävin ulkona, mutta opin siihen, että keikoilla ei ole varaa tai tarvitse ostaa mitään juotavaa, täytin vesituopin baarin vessassa siltä varalta, että se maksaa jotain. 400-600 euron kuukausituloilla töistä riippuen ei tullut silti mieleen, että olisin mahdollisesti köyhempi kuin kanssaopiskelijani. Ajattelin, että se on tällaista varmaan kaikilla tuoreilla opiskelijoilla. Näin jälkikäteen ajateltuna eihän se niin tainnut olla.

  2. Joo. Itse opiskelin Englannissa ja mulla ei ollut hengenhätää, koska sain Suomesta opintotukea. Muut saivat yleensä vanhemmiltaan tukea + joutuivat ottamaan jättilainat. Kämppisten vanhemmat maksoivat aina heidän vuokransa.

  3. Meilläkin oli kyllä kotona hyvää ruokaa. Ja on edelleen, vähällä rahalla, mielikuvituksella ja vaivannäöllä. Syön kyllä mielellään mitä vaan enkä nirsoile. 🙂

Kommentointi on suljettu.