Ukrainan sodasta – uusi kirja

Uusi kirjani Ajattelen Ukrainaa koko ajan (Suuri Kurpitsa) julkaistaan Helsingin sarjakuvafestivaaleille (31.8.–1.9.2024 Kaapelitehtaalla). Olen mukana festariohjelman musiikkiaiheisessa paneelikeskustelussa sunnuntaina 1.9. sekä yhteisnäyttelyssä siihen liittyen.

Ajattelen Ukrainaa koko ajan yhdistää ajankohtaista dokumentaarisuutta, omaelämäkerrallisuutta, ajatuksia, tietoa, kulttuurielämyksiä ja matkasarjakuvaa.

Sota on tullut Eurooppaan, ja tuntuu tärkeältä osoittaa solidaarisuutta Ukrainalle. Venäjä on käynyt yhä arvaamattomammaksi, ja 2000-luvun alun rauhaisa optimismi tuntuu jo kaukaiselta. Toisaalta merkit ovat olleet ilmassa jo vuosia. Miten Ukrainaa voi nyt tukea, entä miten tämä voi päättyä?

Aino vaihtaa venäjän kielen harrastamisen ukrainaan ja käy ukrainalaisissa kulttuuritapahtumissa. Kauniit ukrainalaiset kansanlaulut ja sodanaikaiset euroviisut menevät ihon alle. Mitä niissä lauletaan?

Aino keskustelee myös ystävien ja asiantuntijoiden kanssa tilanteesta ja tallentaa ajankuvaa, uutistapahtumia sekä raskaita tunnelmia. Ajatus sodasta vaivaa myös Suomessa. 

Sotatutkija Ilmari Käihkö sekä toimittajat Iida Simes ja Johanna Vehkoo kommentoivat teemoja omista näkökulmistaan. 

Sarjakuvalla on avoin soittolista osoitteessa https://sptfy.com/ukrainasarjakuva.

IMG_4456

ajattelen-25-venäjä

ajattelen-01-ukrainaaajattelen-56-kalush