Livekuvitus, kuvitus, infosarjakuvat

Teen tilauksesta:

  • livekuvituksia (visuaalisia muistiinpanoja, graafista fasilitointia) paikan päällä tapahtumissa, liikun Helsingistä
  • sarjakuviainfosarjakuvia, strippejä
  • kuvituksia, karikatyyrejä (esim. viiden minuutin pikamuotokuvia tapahtumissa), videokuvitusta, käsintekstausta…
  • kirjoituksia sarjakuvakulttuurista, opetusta (esim. matkasarjakuvapaja, infosarjakuvapaja)
  • ynnä muita sarjakuvaan, piirtämiseen ja viestintään liittyviä töitä.

omakuva-livekuvitus-aino-sutinen-gif

Ota yhteyttä: aino.sutinen@gmail.com

Katso työnäytteet:

Portfolio 2017–

Portfolio 2009–16

kuvituksia-aino-sutinen

aino-sutinen-portfolio-kuvitus1

livekuvitus-kuvitus-aino-sutinen3

Esimerkkikuvat yllä: Karikatyyriautomaatti (5 minuutin muotokuva), Suomen Lontoon instituutti, Iso Numero -lehti, Tampereen yliopisto, Kehys ry / Fingo, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Helsingin yliopisto, Empirix, Tapaus oy, WSOY, Suomen UNICEF, Helsingin kaupunki.

Autan asiakkaita visualisoimaan tietoa livekuvituksen, infosarjakuvan ja kuvituksen keinoin.

livekuvitus-aino-sutinenLivekuvittamiseen, infosarjakuvaan ja kuvittamiseen liittyy piirtämisen lisäksi tiedon sisäistäminen, jäsentäminen ja käsikirjoittaminen. Pyrin työssäni käyttämään selkeitä kuvia, kontekstiin sopivaa tyyliä ja huumoria sekä menemään sisältö edellä. Opiskelen teemoja myös etukäteen jos mahdollista. Kaikenlaiset aiheet kiinnostavat, usein olen piirtänyt yhteiskunnallisista aiheista. Lisää minusta täällä.

Toimin myös kulttuurilehden päätoimittajana ja tiedottajana ja tunnen hyvin viestinnän keinoja ja kielenhuoltoa. Olen opiskellut Britanniassa (University of Sussex, Bachelor of Arts, sosiologia ja kehitysmaatutkimus) ja työskentelen suomeksi ja englanniksi.

Teen dokumentaarisia ja muunlaisia sarjakuvia myös taiteilijana: omista sarjakuvistani lisää täällä.

aino-sutinen-livekuvitus-mainos-sarjis-web-iso livekuvittaja kuvittaja karikatyyripiirtäjä

Livekuvitus käytännössä – paperille ja digitaalisesti

livekuvitus-nayte-aino-sutinenOlen useimmiten piirtänyt paperille, ja tarvittaessa voin myös piirtää suoraan iPad Pro’n tai Cintiq-piirtopöydän ja kannettavan tietokoneen välityksellä. Viivan saan tarvittaessa myös piirrettyä suoraan vektoriksi, tai vektoroitua myöhemmin kuvankäsittelyssä.

A3-paperit voidaan ripustaa seinälle tai voin digitoida ne välittömästi puhelimen skannausohjelmalla tilaisuudessa näyttämistä varten. Kuvitusta voidaan myös seurata tilaisuudessa elävänä dokumenttikameran tai piirrosohjelman välityksellä.

Lopuksi skannaan ja digitoin kuvat, teen tarvittavia parannuksia ja täydennyksiä ja toimitan asiakkaalle jatkokäyttöä varten. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi muistiinpanojen kuvituksena, blogissa tai sosiaalisessa mediassa. Pyydä tarjous hinnasta ja sovitaan siitä – jokainen tilaisuus on hieman erilainen ja taksa on muutaman sata euroa päivän tai tapahtuman kohdalla.

Tällä sivulla on esimerkkejä tilaustöistä. Piirrän myös usein huvikseni livekuvituksia kiinnostavista tapahtumista, niitä voit selata täältä blogista sekä myös Instagramista.

digitaalinen livekuvitus ipad

Viiden minuutin muotokuvista kävijä saa välittömästi itselleen sekä paperisen että digitoidun version.

viiden-minuutin-muotokuva-tapahtumaan-aino-sutinen1

 livekuvitus

Valokuva: Atte Mäkinen