Sietämättömiä asioita pedantille mielelle, osa 2

1:
1

2

3

2:

4

5

Lisäys: sitten on vielä kirjaimet joita ei edes ole kyrillisissä aakkosissa, mutta joku latinalainen kirjain on silti käännetty hauskasti toisinpäin että näyttäisi ”venäläiseltä”.

3:

6

4:

8

Alhaalla bubblailee: taivutusmuoto ”maistuu hyvälle”, suomalaisten sanominen ugrilaisiksi jne. yms.

Katso myös: Sietämättömiä asioita pedantille mielelle, osa 1. (Henkilötunnuksen kysyminen ”syntymäaikana”, Pohjoismaiden sanominen Skandinaviaksi, etäisyyksien ilmoittaminen aikoina, valovuosista puhuminen aikayksikkönä.)

Tästä voisi tulla pitkä sarja, koska olen sietämätön kieli- ja logiikkapoliisi. Mur!

Muoks: huomasin että tänään on YK:n äidinkielen päivä. Hyvää äidinkielen päivää!

Piirretty satunnaisilla kynillä:

kynat

2 kommenttia artikkeliin ”Sietämättömiä asioita pedantille mielelle, osa 2

  1. Asiaa tai ei, mutta syntymäaikaa (ja nimenomaan sitä) kysytään monessa paikassa, koska HETUa ei saa kysyä (tai saahan sitä kysyä, mutta ei pitää sitä rekistereissään tms). Tätä tarkoitusta ajatellen kysymys on OK. Toisaalta, olet ihan oikeassa siinä, että sitä käytetään tarkoittamaan HETUa eikä se todellakaan ole sama asia.
    Muista voin vain sanoa, että ovat ärsyttäviä!

    Lupaan konfirmoida heti, kun löydän muita sietämättömiä asioita! =D

  2. Saa heittää sietämättömiä asioita tähän, voin piirtää ne seuraavaan postaukseen! Tämä alkoi logiikkavirhelinjalla ja itseäni erityisesti ärsyttävistä asioista. Mutta olen saanut ystäviltä paljon erityisesti kielenkäyttöön liittyviä sietämättömyysvinkkejä.

Jätä kommentti