Rauhan tiellä -antologia / On the Way to Peace anthology

Olen mukana tällaisessa Sadankomitean antologiassa! Oma tarinani käsittelee sotapropagandaa mm. viihdeteollisuudessa, peleissä ja elokuvissa sekä vähän myös sotakuvaston sukupuolittuneisuutta.

I am involved in an anti militaristic comics anthology, published by the peace organisation Sadankomitea. My contribution is about military propaganda in the entertainment industry, films and games etc. English translations involved.

propaganda4_nayte_web

English: Click Show SelectShow

150917 Cover - Final DraftSadankomitea julkaisee Gandhi-päivänä 2.10., jolloin vietetään myös kansainvälistä väkivallattomuuden päivää, antimilitaristisen sarjakuva-antologian.

Samana iltana PAX-klubilla juhlitaan Rauhan Tiellä – antimilitaristisia sarjakuvia -kirjan julkkareita. Illan aikana on mahdollisuus tavata kirjan tekijöitä, jotka signeeraavat kirjoja, joita on mahdollista ostaa paikan päältä käteisellä.

FB-tapahtuma, PAX-klubi ja sarjisjulkkarit 2.10.

Rauhan Tiellä – antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.

Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa, missä ympäri maailman kuohuu ja turvallisuuspoliittista keskustelua hallitsee puhe asevarustelun ja vastakkainasettelun kasvattamisesta, on rohkeaa puhua rauhasta. Sarjakuvan tavoitteena on edistää rauhaa ja rauhan edellytyksiä levittämällä tietoa, ja käymällä uudenlaista turvallisuuspoliittista keskustelua.

Kirjan ovat toimittaneet Sadankomitean pääsihteeri Anni Lahtinen ja sarjakuvataiteilija Henna Räsänen. Kirjan tekijöinä on joukko suomalaisia sarjakuvataiteilijoita Tanja Is, Wolf Kankare, Hanna-Pirita Lehkonen, Kaisa Leka, Nallem, Niko-Petteri Niva, Hannele Richert, Aino Sutinen ja Tiitu Takalo sekä kansainvälinen vierastaitelija Léon Phonnyx.

http://www.sadankomitea.fi/rauhanpolittiikkaa/julkaisu/rauhan-tiella-antimilitaristisia-sarjakuvia-ilmestyy-210

pax