Välineitä… ja lisää välineitä! / Tools, tools and more tools!

Päätin tehdä vähän kevätinventaariota taidevälineistäni. Paljastui, että olen hamstraaja, mitä tulee erilaisiin kyniin ja tusseihin! Enkä ole ollenkaan tiennyt olevani sellainen. Ilmeisesti tykkään juosta esim. Lidlin tussitarjousten perässä, koska ”näillä voisi tehdä jotain hauskaa”. Ja niin voikin!

Mutta parempi olisi sitten myös käyttää niitä tusseja ennen kuin ehtivät kuivua… ja ehkä ei ole aina niin tärkeää että kaikkea on ”kokonainen setti jokaista väriä”. Luovuus ei ole kiinni välineistä. Sitäpaitsi tulen usein turvautuneeksi ensimmäiseksi muutamaan luottokynään ja unohdan mitä kaikkea muuta omistan.

I decided to run a little inventory on my art materials (namely pens, pencils, markers, nibs etc. in here). It turned out I have a few:

: tools01 tools02 tools03 tools04 tools05 tools06 tools08 tools09 tools10 tools11 tools12

tools22

tools13 tools14 tools15 tools16 tools17   tools18 tools19 tools20 tools21 tools07

Tässä ole tietenkään kaikki – olen poistanut aika paljon esimerkiksi tuplia sekä nurkissa lojuvia sinisiä kuuliksia ja lyijykynänpätkiä. Lisäksi Ville lahjoitti minulle juuri akryylivärisetin jota en tähän laskenut mukaan, eikä se olisi oikein mahtunut skanneriin. Ja tuleepa mieleen että minulla on Sarjakuvakeskuksella ainakin yksi lasten tussisetti, pussillinen puuvärejä, Pentelin sivellintussi ja sekalaisia kyniä. Nämä löytyivät siis kotoa, pikaisella etsinnällä.

Mutta välineet ovat ihania ja joskus itsessään inspiroivia. Tykkään piirtää kynällä paperille ja värittää käsin, vaikka viimeistelen väritystä usein Photoshopissa. Noista ProMarkereista pidän erityisesti, siksi niitä on niin paljon. Ja viime aikoina olen innostunut Berliinistä ostetuista puuväreistä (tässä mustassa kangaskotelossa), joista lähtee paljon väriä ilman että tarvitsee painaa lujaa. Mutta tykkään myös piirtää ihan millä sattuu enkä hifistele välineillä.

Seuraavaksi teenkin seuraavan tempun: tässä postauksessa on nopean laskutoimituksen mukaan 259 välinettä. Seuraavien blogisarjakuvien tekoon arvon niistä kuhunkin vaikkapa viisi satunnaista kynää, joilla toteutan sarjakuvat.

These are not quite all my tools. I’ve discarded doubles, some dubious stuff and some tools that are located at my other desk at work. And I should better start using these up, instead of buying any new ones! So, for the next blog post to come I’m going to select five pens each, using a random number generator (here’s 259 to choose from). Let’s see what happens!

randompens1

Tässä onnettaren arpomat viisi kynää, joilla piirrän seuraavan postauksen. / Here’s five pens selected by using random numbers – I will use only them for my next blog post.

5 kommenttia artikkeliin ”Välineitä… ja lisää välineitä! / Tools, tools and more tools!

Jätä kommentti